Traditia de Boboteaza, respectata si in acest an

Traditia de Boboteaza, respectata si in acest an

În ciuda gerului, sute de credincioşi au venit la biserică încă de dimineaţă pentru a lua parte la slujba prilejuită de sărbătoarea Bobotezei.
Un sobor de preoţi, în frunte cu PreaSfinţia Sa Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului Sfânta Liturghie, după care s-a trecut la sfinţirea apei din butoaie pentru transformarea sa în Agheasma Mare.
La slujbă au luat parte primarul Nicolae Barbu, administratorul public al municipiului, Niculae Ghiță, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi directorii mai multor servicii şi societăţi subordonate Primăriei.
După finalizarea slujbei, toţi cei prezenţi la eveniment, în frunte cu soborul de preoţi şi însoţiţi de Fanfara Centrului Cultural “Ion Vinea”, au pornit în procesiune până la Canalul Sfântul Gheorghe, acolo unde a avut loc slujba de sfinţire a Crucii şi de aruncare în apele canalului.
Patru bărbaţi s-au înscris în competiţia pentru recuperarea Crucii din apele reci ale Dunării, iar cel care a reuşit a fost premiat de către municipalitate cu suma de 300 de lei şi o pungă ce conţinea obiecte bisericeşti, din partea Episcopiei Giurgiului.
Curajosul care a recuperat Crucea este din municipiul Giurgiu, are 31 de ani şi se numeşte Sirbu Mihai Florentin. Ceilalţi bărbaţi au fost premiaţi la rândul lor de către municipalitate pentru curajul de care au dat dovadă cu suma de 150 de lei şi cu o pungă din partea Episcopiei Giurgiului.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Deszapezirea in Giurgiu a continuat pe strădute, ulcioare si fundaturi

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.