PRIMARIA GIURGIU SPRIJINA PROIECTELE EDUCATIONALE

PRIMARIA GIURGIU SPRIJINA PROIECTELE EDUCATIONALE

În şedinţa ordinară a Consiliului Local desfăşurată joi, 29 ianuarie, aleşii locali au aprobat, printre alte proiecte de hotărâri, şi acordarea unui sprijin financiar în valoare de 42.000 de lei Şcolii gimnaziale nr.10 din municipiu.
Ajutorul financiar va fi necesar instituţiei de învăţământ pentru derularea activităţilor din cadrul proiectelor “Oportunităţi egale la educaţie pentru o societate incluzivă” şi “Şcoală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional” care se vor desfăşura în perioada ianuarie-iunie 2015.
Grupurile ţintă ale celor două proiecte şcolare sunt : 30 de elevi de la clasele I-IV, aflaţi în risc de abandon şcolar, care provin din familii rome, monoparentale sau dezavantajate economic şi 10 elevi de la clasele VII-VIII aflaţi în pragul abandonului şcolar care primesc sprijin financiar şi servicii de mentorat în vederea îmbunătăţirii rezultatelor la învăţătură.
În cadrul acestor proiecte cei 10 elevi vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei pentru fiecare, fiind necesare pentru hrană, îmbrăcăminte şi rechizite.
Cei 30 de elevi din învăţământul primar vor beneficia de o masă de prânz în sistem catering în condiţiile în care aceştia îşi vor petrece patru ore în centru şi vor desfăşura activităţi în cadrul proiectului “Şcoală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional”.
Activităţile desfăşurate în cadrul celor două proiecte au ca scop îmbunătăţirea rezultatelor şi a frecvenţelor şcolare prin suport educaţional, pentru prevenirea părăsirii timpurii a şcolii la nivelul învăţământului primar. Totodată, în cadrul celor două programe se urmăreşte şi îmbunătăţirea standardului de viaţă şi a stării de sănătate a copiilor prin îmbunătăţirea bazei materiale a unităţii de învăţământ.
Ajutorul financiar a fost alocat din bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al municipalităţii şi va fi virat în contul instituţiei şcolare în baza unui contract încheiat între Primăria Municipiului Giurgiu şi Şcoala Gimnazială nr.10.
Proiectul se va derula în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Scutiri de la plata impozitelor si taxelor locale

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.