Peste 1200 de mopede inregistrate la Primarie

Peste 1200 de mopede inregistrate la Primarie

1263 de mopede și 91 de utilaje autopropulsate a înregistrat municipalitatea Giurgiu din anul 2007 și până în prezent, conform art. 14 din Legea nr. 49/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Din cele 1263 de mopede, 42 au fost radiate la cererea scrisă a proprietarilor acestor vehicule. De la începutul anului 2015 și până în prezent nu au fost primite solicitări pentru înregistrarea sau radierea de vehicule.
Pentru înregistrarea mopedelor sau utilajelor pe care le dețin, persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Giurgiu trebuie să depună la Primărie o cerere însoțită de copia actului de identitate, permis de conducere, factură sau contract de vânzare-cumpărare, carte de identitate eliberată de Registrul Auto Român și fișă de înmatriculare, vizată la Direcția de Impozite și Taxe Locale. Persoanele juridice trebuie să depună aceleași documente ca și persoanele fizice, la care se adaugă certificatul de înregistrare eliberat de Registrul Comerțului și statutul societății. Primăria eliberează solicitanților certificate şi plăcuţe cu numere de înregistrare, conform categoriei sau subcategoriei din care fac parte vehiculele respective.
Radierea din evidenţă a acestor vehiculelor se face de către Primărie, la cererea proprietarului sau a mandatarului acestuia, în următoarele cazuri:
– proprietarul sau mandatarul acestuia doreşte retragerea din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
– proprietarul sau mandatarul acestuia face dovada dezmembrării vehiculului;
– la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane, în condiţiile legii;
– la schimbarea domiciliului, a reşedinţei sau a sediului proprietarului, pe raza de competenţă a altei autorităţi decât cea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea;
– la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Toaletare copaci cu alpinişti utlitari

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.