O noua campanie de sterilizari gratuite pentru cainii cu stapan

O noua campanie de sterilizari gratuite pentru cainii cu stapan

Organizaţia germană DsN (Deutschland sagt Nein zum Tiermorden), care are parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu pentru adăpostul public al câinilor fără stăpân de pe Canalul Plantelor, iniţiază o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu stăpân. De data aceasta, sterilizările vor avea loc în zilele de 31 ianuarie şi 1 februarie, la Clinica Veterinară FuniVet, cu care DsN a încheiat un contract în acest scop.
În ceea ce priveşte programările, numărul acestora va fi limitat, având în vedere că lista înscrierilor aflată la Poliţia Locală a rămas deschisă de la ultima campanie de sterilizare din 2014 şi cuprinde deja 40 de înscrieri. Numărul de telefon la care proprietarii de câini pot suna pentru programări este 0246/274668 (Dispeceratul Poliţiei Locale).
În data de 31 ianuarie se vor face sterilizări între orele 12.00 – 20.00, iar duminică, 1 februarie, între orele 10.00 – 20.00.
Aceasta este a treia campanie gratuită finanţată de DsN. În cadrul celorlalte două campanii, organizate în septembrie şi octombrie 2014, au fost sterilizaţi 117 câini.
De asemenea, DsN dar şi Primăria Municipiului Giurgiu intenţionează să deruleze şi alte campanii de sterilizări. Următoarea acţiune va fi în martie-aprilie 2015, în funcţie de fondurile disponibile.
Prin aceste campanii de sterilizări gratuite se doreşte stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân din municipiu, având în vedere că unul din factorii principali care contribuie la amplificarea acestui fenomen îl constituie nesterilizarea câinilor cu stăpân.
Patrupedele necastrate lăsate să umble libere pe stradă fie lasă gestante femelele fără stăpân, fie, dacă sunt femele, se întorc acasă gestante, iar puii rezultaţi sunt abandonaţi.
Având în vedere că de la 1 ianuarie 2015 persoanele care deţin câini din rasa comună au obligaţia prin lege de a-i steriliza, campaniile de sterilizări gratuite organizate de municipalitate şi DsN reprezintă un real sprijin pentru cei care nu-şi pot permite cheltuielile de sterilizare la un cabinet veterinar.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.