Vernisajul expoziţiei proiectelor realizate in cadrul ”Scolii de vara editia a II – Giurgiu”

Vernisajul expoziţiei proiectelor realizate in cadrul ”Scolii de vara editia a II – Giurgiu”

A intrat în tradiţia evenimentelor de acest gen ca la sfârşitul fiecărui an să fie inaugurată o expoziţie cu proiectele realizate în cadrul Şcolii de vară-Giurgiu. De data aceasta a fost vernisată expoziţia proiectelor realizate de studenţii din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism – „Ion Mincu”- București, Escuela Tecnica Superior de Arquitectura de Madrid și Universidad Alfonso X El Sabio și Universidad de Alicante. Tema şcolii de vară din 2014 a fost „Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea Cetăţii Giurgiu”. Printr-o prezentare de excepţie au fost expuse lucrările celor cinci grupe de lucru. Prezentarea a fost făcută de arh. Anne Marie Gacichevici.
La eveniment au participat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, secretarul municipiului Giurgiu, Petre Roșu, consilierul local Viorel Bălănean, precum și muzeograful Emil Păunescu.
În cuvântul de deschidere, primarul Nicolae Barbu s-a arătat încântat de inițiativă cât și de modul în care s-a finalizat, orice posibilă investiţie în această direcţie având deja la bază un proiect concret. Edilul a precizat de asemenea că această colaborare cu universităţile din Spania s-a dovedit de bun augur.
În încheierea discursurilor au luat cuvântul Lector Dr. Arh. Tana Lascu, Conf. Dr. Arh. Codina Dușoiu și una dintre studentele participante, Irina Simion, care au ținut să mulțumească pentru colaborare și să felicite Primăria pentru această acţiune.
Pentru introducerea în atmosfera medievală, Clubul de teatru VALAH a prezentat un scurt moment poetic.

Ultima modificare: 11.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Conferinta de presa pentru incheierea proiectului de consolidare a Colegiului National Ion Maiorescu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.