PUZ-urile pentru Giurgiu au fost finalizate (I)

PUZ-urile pentru Giurgiu au fost finalizate (I)

Primăria Municipiului Giurgiu prin intermediul Compartimentului de Arhitectură și Amenajarea Teritoriului a pus la punct un plan de urbanism, împărțit in mai multe subplanuri, privind amenajarea teritorială a orașului după anumite standarde prestabilite denumite planuri urbanistice zonale ce vor fi supuse aprobării până la sfârșitul acestui an.
Până acum s-a lucrat la patru planuri urbanistice locale ce cuprind patru zone ale orașului. Acestea sunt Zona Centrală, Marina Port, Canalul Cama și Bulevardul Mihai Viteazul.
PUZ Zona Centrală cuprinde străzile situate în zona centrală a orașului între Piața Gării, Strada Gării, Piața Unirii, străzile Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Dobrogeanu-Gherea, General Berthelot, Portului, Canalului și Aleea Plantelor care se întinde pe o suprafață de circa 27,9 hectare.
Acest plan a fost conceput pentru reglementarea dezvoltării zonei aferente traseului străzilor și piețelor din acestă zonă, prin reglementarea tipurilor de utilizări ale terenului, a funcționalității și conformării circulațiilor auto și pietonale și a cadrului amenajat prin prevederea unor măsuri de conservare și protecție a clădirilor/ ansamblurilor protejate ale zonei precum și a regulilor de construire și a tipurilor de intervenții permise asupra parcelarului, cadrului construit și a spațiului public.
De asemenea, prin planul urbanistic zonal se vor identifica subzonele care necesită amenajări speciale, ce vor fi detaliate prin proiecte viitoare, se vor formula reguli de amplasare a mijloacelor de pubicitate (inclusiv a firmelor diverselor magazine), în vederea asigurării condițiilor pentru un cadru coerent construit, armonios, pentru prezervarea calității peisajului și a cerințelor privind asigurarea calității în construcții, precum și reguli privind fațadele și materialele de finisaj ce pot fi folosite în cazul fațadelor orientate către spațiul public. Nu în ultimul rând, se vor stabili reguli de amplasare a mobilierului urban și a altor elemente cu impact vizual asupra zonei reglementate prin PUZ.
Proiectul a fost deja predat de echipa de proiectanți. Au fost obținute toate avizele solicitate în Certificatul de Urbanism și urmează obținerea avizului Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Cultural Giurgiu, în urma susţinerii acestuia la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional al Municipiului Bucureşti.

Ultima modificare: 05.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Zilele Reciclarii in orasul Giurgiu!

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.