Proiectele municipalitatii din Giurgiu pentru 2015

Proiectele municipalitatii din Giurgiu pentru 2015

Primarul Nicolae Barbu a susţinut miercuri, 17 decembrie 2014, ultima conferinţă de presă din acest an. Dacă săptămâna trecută le-a prezentat ziariştilor locali realizările din 2014, ce însumează aproape 200 de miliarde de lei vechi, de acesată dată edilul le-a prezentat acestora proiectele pe care municipalitatea le are în vedere pentru anul 2015.
Astfel, o prioritate pentru municipalitatea giurgiuveană rămân lucrările de asflatare din bugetul propriu al Primăriei, dar şi lucrările pe proiecte europene, amenajarea unor noi spaţii de joacă pentru copii, construirea de terenuri de sport modulare, săli de sport pentru unităţile de învăţământ care nu au ori unde elevii îşi desfăşoara aceste ore în condiţii improprii.
Municipalitatea doreşte ca în 2015 să continue lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor începute în 2014, unele aflându-se în curs de executare în acest moment: Soarelui, Smârdei și Zefirului. Sunt în curs licitatiile pentru Avram Iancu, Horia, Cloşca şi Crişan, Griviţei, Comana, Albinelor, Aurel Vlaicu, Dezrobirii.
De asemenea, Piaţa de gros pentru peşte este un proiect aflat încă în lucru, în valoare de 1,6 milioane de euro și la care în cel mai scurt timp vor fi finalizati pilonii pentru amplasarea halei. Un alt proiect de amploare pentru municipalitate este Canalul Cama, un proiect de aproape 400 de mii de euro. În această zonă vor fi amenajați 600 metri pătrați, în zona unde a fost organizat concursul Rowmania și un altul privind amenajarea hidrotehnică a Canalului Cama. Prin aceste investitii municipalitatea dorește ca această zonă să fie una de agrement, cu alei pietonale, hidrobiciclete și locuri pentru picnic.
Tot în 2015 primarul Nicolae Barbu spune că vor fi amenajate înca 10-12 spații de joaca noi în municipiu. Acestea vor fi amenajate în mai multe zone ale oraşului, parcul Baciu, strada Independenţei, Bulevardul CFR (în zona Punctului Termic), zona Pasarelă, lângă Parcul Tipografiei, Grădiniţa Nr. 4 și în zona Sloboziei (str. Camei), str.Videle, Șos. Bălănoaiei. Pe lângă spațiile de joacă, tot de anul viitor vor fi amenajate terenuri de sport modulare în zona Pasarelă, la Grădiniţa nr.4 şi în spatele supermarketului Billa.
Un alt proiect de amploare este cel de realizare a unor săli de sport pentru instituțiile de învățământ care nu au asemenea spații, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Este vorba despre trei săli de sport, la şcolile generale 7, 2 şi 6, de care vor beneficia și elevii Liceului Ion Barbu, dar şi un bazin de înot didactic la Sala Polivalentă din Parcul Tineretului.
În ceea ce priveste implementarea unor proiecte noi din fonduri europene, primarul Nicolae Barbu le-a vorbit jurnalistiilor și despre Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană 1 şi 2, cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro, ce vor fi depuse tot în 2015. Proiectul „Marina-Port”, cât şi realizarea unui traseu turistic pentru vizitarea celor mai importante obiective istorice ale municipiului, dar și proiectul „Port – acces trimodal” rămân în atenţia autorităţilor locale. Primarul Nicolae Barbu a subliniat la final faptul că toate aceste proiecte nu sunt fanteziste, ci realizabile. Autoritatea locală trebuie să folosească toate strategiile de dezvoltare regională și națională și afirmă că municipiul Giurgiu are toate condițiile îndeplinite pentru ca aceste proiecte să fie depuse și realizate.

Ultima modificare: 17.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 30 de cupluri giurgiuvene, premiate in cadru festiv pentru implinirea a 50 de ani de casatorie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.