Parteneriat transnational pentru o societate inclusiva, la Giurgiu

Parteneriat transnational pentru o societate inclusiva, la Giurgiu

Agenția Națională pentru Ocupare a Foreței de Muncă Giurgiu a organizat marți, 16 decembrie, ce-a de-a treia întâlnire a Parteneriatului Transnațional pentru o societate inclusivă. Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului INSERT – Împreună pentru o Societate Inclusivă.
La eveniment au participat persoanele desemnate a reprezenta autoritățile publice locale și județene, angajatorii, patronatele, organizațiile sindicale, ONG-urile , beneficiarii și partenerii proiectului. Printre aceștia s-au numărat viceprimarul Alexandru Vladu, Inspectorul Școlar General al Județului Giurgiu, prog. Gigi Oprișan, Directorul Coordonator ALOFM Giurgiu, Maria Ghiță, Coordonatorul Parteneriatului, Lavinia Drăghici, Coordonatorul de campanii de informare și sensibilizare, Rodica Ciobanu, precum și reprezentanții partenerului transnațional, expertul în Formare Profesională, Gianpiero Bianchini și expertul în promovarea incluziunii sociale Umbria Training Center Italia, Andrea Menna.
Tema acestei întâlniri a fost prezentarea conceptului de cooperativă socială după model italian, studii și modele de bună practică europeană, precum și posibilitatea implementării la Giurgiu a unor întreprinderi de tip cooperativă socială.
Scopul înființări unor astfel de întreprinderi este acela de incluziune pe piața forței de muncă a persoanelor din categoriile defavorizate, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, persoane de etnie romă, femei și tineri cu dizabilități.
Evenimentul s-a finalizat cu un workshop privind rolul cooperativelor sociale în cadrul căruia au fost concepute două idei de proiect plecând de la modelul de bună practică prezentat de către reprezentanții partenerului transnațional.

Ultima modificare: 17.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 30 de cupluri giurgiuvene, premiate in cadru festiv pentru implinirea a 50 de ani de casatorie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.