Giurgiu a sarbatorit romaneşte, de Ziua Nationala

Giurgiu a sarbatorit romaneşte, de Ziua Nationala

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Primăria Municipiului Giurgiu a organizat o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României.

Sute de forţe militare au fost angrenate în ceremonialul şi festivităţile care au avut loc în Piaţa Tricolorului şi la care au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, precum şi sute de giurgiuveni de toate vârstele, în ciuda temperaturii scăzute şi a precipitaţiilor.

Festivităţile au debutat la Biserica Eroilor cu un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi, urmat de depuneri de coroane din partea autorităţilor giurgiuvene, partide politice, instituţii şi parlamentari.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României a continuat, apoi, în Piaţa Tricolorului, unde s-a desfăşurat parada militară şi au fost susţinute discursurile oficiale de către primarul Nicolae Barbu, prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea.

De la ora 12:00, giurgiuvenii au asistat la un spectacol oferit de 25 de artişti din toate colţurile ţării şi la masa populară oferită de Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu. Cu acest prilej au fost pregătite 5000 de porţii de sărmăluţe şi 500 de litri de vin fiert.

Festivităţile au culminat la ora 18:00, când garda de onoare s-a retras cu torţe oferind giurgiuvenilor un spectacol impresionant.

Ultima modificare: 02.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul dlui primar Nicolae Barbu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.