Eroii Revolutiei Romane din Decembrie 1989, omagiati de oficialitatile municipale si judetene

Eroii Revolutiei Romane din Decembrie 1989, omagiati de oficialitatile municipale si judetene

Românii care și-au pierdut viața în lupta pentru democrație din Decembrie 1989 au fost omagiați astăzi, 22 decembrie, de autoritățile municipale și județene în cadrul unui ceremonial militar și religios desfășurat la două monumente dedicate eroilor: Monumentul Eroilor Martiri de la Teatrul Tudor Vianu și Monumentul ”Eroii Revoluției”, de la Biserica Eroilor.
Manifestările au debutat la Monumentul Eroilor Martiri de la Teatrul Tudor Vianu, unde, după slujba de sfințire a monumentului, reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii, Asociaţiei 22 Decembrie, partidelor politice și structurilor Ministerului Apararii Nationale și Ministerului Administrației și Internelor au depus coroane de flori în memoria căzuți pentru victoria Revoluției din decembrie 1989. Primăria Municipiului Giurgiu a fost reprezentată la eveniment de edilul Nicolae Barbu, viceprimarul Liviu Popazu, dar și directori din cadrul Executivului.
Participanții s-au deplasat apoi, însoțiți de fanfara Centrului Cultural Ion Vinea, la Monumentul „Eroii Revolutiei” din fata Bisericii Eroilor. Și aici a fost oficiat un ceremonial religios și de sfințire a minumentului, urmat de depunerea unor coroane de flori.
Seria manifestărilor dedicate eroilor martiri cazuți în Revolutia din 1989 s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ultima modificare: 22.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Lucrarile la Coridorul 9 Pan-european se apropie de final

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.