Reprezentantii municipalitatii alaturi de asociatiile de lupta impotriva HIV SIDA

Reprezentantii municipalitatii alaturi de asociatiile de lupta impotriva HIV SIDA

Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie – Ziua de luptă împotriva HIV/SIDA, asociaţiile “Viaţă şi speranţă” şi “Licurici” din Giurgiu au organizat două acţiuni dedicate tinerilor seropozitivi din oraş, celor care şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus, dar şi voluntarilor.
Prima acţiune, formarea tradiţionalei fundiţe din lumânări pe platoul din faţa teatrului şi lansarea baloanelor roşii, a avut loc la ora 11.00 şi a reunit elevi ai Seminarului teologic şi ai Grupului Şcolar Viceamiral “Ioan Bălănescu”, coordonaţi de Asociaţia “Viaţă şi speranţă 2003”, prin preşedintele Marilena Mola. La momentul de comemorare şi de conştientizare a tinerilor cu privire la riscurile HIV a participat şi viceprimarul Alexandru Vladu, demonstrând o dată în plus că municipalitatea este alături de membrii asociaţiei.
Tot joi, de la ora 14.30, în incinta Asociaţiei “Licurici” a avut loc o masă rotundă organizată în cadrul programului “In my shoes” implementat de UNOPA şi derulat şi la Giurgiu. Preşedintele Asociaţiei “Licurici”, Casandra Nicolae, a invitat reprezentanţi ai societăţii civile, ai instituţiilor publice şi nu în ultimul rand ai angajatorilor din oraş, dar tocmai această categorie a fost absentă. Temele abordate au fost legate de problemele pe care le întâmpină tinerii seropozitivi pe piaţa muncii, stigmatizarea şi autostigmatizarea, dar şi educaţia sexuală a tinerilor. Printre cei prezenţi la masa rotundă s-a aflat şi viceprimarul Alexandru Vladu, cel care i-a încurajat pe tineri să continue lupta şi să facă eforturi pentru a duce o viaţă normală.

Ultima modificare: 28.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Parcurile Baciu si Tipografie urmează a fi amenajate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.