Expoziţie cu tema “Arta in Transeele Primului Razboi Mondial”

Expoziţie cu tema “Arta in Transeele Primului Razboi Mondial”

Ambasada Republicii Cehe, Institutul de Istorie Militară din Praga şi Muzeul Poliţiei de Frontieră cu sprijinul Primăriei Giurgiu au organizat, marţi 18 noiembrie 2014, în incinta Muzeul Poliţiei de Frontieră din Giurgiu vernisajul expoziţiei “Arta în Tranşeele Primului Război Mondial”.
Simpozionul expoziţional este dedicat împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial.
Expoziţia unică pregătită de Institutul de Istorie Militară din Praga, este formată din 24 de panouri date istorice din acea vreme şi fotografii ce ilustrează izbucnirea primului război mondial.
Din colecţia Muzeului Militar Naţional sunt prezentate două lucrări realizate de doi clasici ai picturii româneşti interbelice, Camil Ressu şi Costin Petrescu, participanţi direcţi la campaniile din timpul Marelui Război, dar şi o colecţie de arme şi uniforme din perioada 1914-1918.
Gazdele evenimentului au fost Ambasadorul Republicii Cehe, Jiri Sitler şi comisarul şef Cristian Fiera din cadrul Poliţiei de Frontieră. Acestora li s-au alăturat oameni de cultură, directori de instituţii din Giurgiu iar din partea municipalităţii viceprimarul Alexandru Vladu.
Expoziţia este deschisă publicului timp de o lună, începând din 18 noiembrie, până în data de 18 decembrie.

Ultima modificare: 18.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Strada Vlad tepes este inchisa partial pentru continuarea asfaltarii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.