Program de lucru prelungit la Directia de Evidenta a Persoanelor in weekendul alegerilor prezidentiale

Program de lucru prelungit la Directia de Evidenta a Persoanelor in weekendul alegerilor prezidentiale

Direcţia de Evidenţă a Persoanelor va avea program de lucru prelungit în weekendul alegerilor prezidenţiale pentru a veni în întâmpinarea giurgiuvenilor care nu au acte de identitate valabile şi, prin urmare, nu pot vota. Sâmbătă, 1 noiembrie, programul de lucru va fi între orele 8.00 – 16.00, iar în ziua alegerilor se va lucra de la ora 8.00 până la ora 21.00, când se închid urnele.
Potrivit conducerii Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, în prezent 534 de giurgiuveni au actul de identitate expirat. Pentru a intra în legalitate, aceştia trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor cu următoarele documente:
– certificat de naştere, original şi copie;
– certificat de căsătorie, dacă este cazul, original si copie;
– hotărâre de divorţ, definitivă şi irevocabilă, după caz, original şi copie;
– certificat de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie;
– documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie. Cei care nu deţin o locuinţă proprietate personală trebuie să fie însoţiţi de proprietarul imobilului unde locuiesc pentru a face dovada de primire în spaţiu.
Persoanele vor trebui, de asemenea, să completeze o cerere tip pentru eliberarea actului de identitate şi să plătească o taxă de 12 lei, reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei) şi a taxei extrajudiciare de timbru (5 lei).
Se vor face, la urgenţă, şi cărţi de identitate provizorii. Pentru eliberarea acestor acte, persoanele se vor prezenta cu certificatul de naştere şi trei fotografii tip buletin. De asemenea, vor plăti o taxă de şase lei (1 leu cartea de identitate provizorie şi 5 lei taxa extrajudiciară de timbru).

Ultima modificare: 16.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul A intrat in vigoare legea privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.