Sprijin din partea unui ONG din Germania pentru gestionarea cainilor fara stapan

Sprijin din partea unui ONG din Germania pentru gestionarea cainilor fara stapan

Municipalitatea giurgiuveană, reprezentată de conducerea Societății Giurgiu Servicii Locale, a semnat sâmbătă, 16 august, o convenție de colaborare în vederea asigurării unor condiții optime câinilor fără stăpân din Giurgiu, împreună cu un ONG din Germania, respectiv DsN Deutschland sang Nein zum Tiermorden.
Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, în prezența viceprimarului Liviu Popazu, cel care a mulțumit germanilor pentru tot sprijinul pe care l-au acordat Primăriei încă din luna martie, printr-o serie de donații aduse adăpostului, dar și pentru intențiile pe care și le-au asumat pe viitor, prin această convenție. ONG-ul din Germania a fost reprezentat la semnarea protocolului de vicepreședintele Irene Berens și de Sarah Rotsolk, ambele dând asigurări partenerilor din Giurgiu că au intenții serioase și că vor să pună în practică obligațiile asumate prin contract cât mai devreme.
Prin această convenție, în afara obligațiilor pe care le are deja cu privire la asigurarea asistenței medicale și a întreținerii, sterilizării și microcipării câinilor din adăpost, Primăria Giurgiu se obligă să creeze un spațiu în care adoptatorul să socializeze cu animalul, să stabilească un loc de selectare în vederea adopţiei, să ofere informaţii cu privire la istoricul medical al animalelor cât şi despre locul, data şi ora capturării acestora. De asemenea, Primăria Giurgiu intenţionează să asigure supravegherea întregului adăpost prin instalarea unui sistem video de înaltă performanţă.
Din categoria obligaţiilor pe care şi le-a asumat DsN Deutschland sang Nein zum Tiermorden se numără organizarea unor campanii gratuite de sterilizare a câinilor cu stăpân din municipiu, prin punerea la dispoziţie a unor caravane mobile de castrare, să asigure hrana zilnică pentru întreg efectivul de câini aflaţi în adăpost, să amenajeze un spaţiu de recuperare postoperatorie a animalelor şi să asigure suportul în vederea adoptării.
Deşi semnarea oficială a convenţiei a avut loc luna aceasta, DsN este alături de comunitatea giurgiuveană încă din martie. Până în prezent au trimis la Giurgiu, la adăpost, donaţii constând în circa 20 de tone de mâncare, un aparat de spălat sub presiune, echipamente de lucru pentru muncitori, găleţi speciale pentru cuşti, materiale de construcţii pentru boxe şi echipamente medicale.

Ultima modificare: 18.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul Domului Primar Nicolae Barbu cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului si Ziua Marinei Romane

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.