Drepturile copilului – o prioritate pentru D.A.S.

Drepturile copilului – o prioritate pentru D.A.S.

Pe tot parcursul anului 2014, Compartimentul Prestaţii Familiale şi Relaţii cu O.N.G., din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, a desfăşurat mai multe activităţi în aplicarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Astfel, a fost întocmit planul de servicii în scopul prevenirii separării copilului de familie şi înscrierea în Centrul de zi “Luceafărul” pentru un copil; a fost asigurată monitorizarea a 11 copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate; au fost efectuate anchete sociale la solicitarea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din alte judeţe pentru şapte copii; au fost efectuate 19 anchete sociale pentru 31 de copii la solicitarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu; au fost întocmite planuri de servicii în scopul stabilirii unei măsuri de protecţie specială pentru şapte copii; au fost efectuate opt monitorizări pentru copiii reintegraţi în familie; au fost întocmite două rapoarte trimestriale către D.G.A.S.P.C Giurgiu privind cazurile de copii aflaţi în dificultate şi a familiilor acestora. Totodată, de la începutul anului şi până în prezent au fost verificate şi înregistrate 200 de dosare conform OUG 111/2010 privind susţinerea familiilor în vederea creşterii copilului; au fost înregistrate şi verificate dosare pentru 51 de familii în vederea premierii celor care au împlinit cel puţin 50 de ani de la căsătorie, conform HCL 378/22.12.2005; au fost efectuate două anchete sociale pentru confirmarea Declaraţiei de întreţinere necesare deducerii pe impozit pentru persoanele care lucrează în Germania; au fost verificate, înregistrate, centralizate şi raportate către AJPIS, WIROM şi GEP un număr de 2640 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei conform OUG nr. 70/2011 aferente sezonului rece 2013/2014; au fost eliberate nouă dovezi în vederea completării dosarului conform dispoziţiilor HG nr. 683/2011 pentru completarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, aprobate prin HG nr. 384/2001; au fost consiliate psihologic şi social persoanele defavorizate aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială; a fost încheiat un protocol de colaborare cu Penitenciarul Giurgiu în vederea acordării asistenţei psiho-sociale cu personal specializat, (psiholog şi asistent social) deţinuţilor; au fost distribuite 507,6 kg lapte praf conform Legii 321/2001.

În paralel cu activităţile menţionate au fost desfăşurate şi cele legate de rezolvarea corespondenţei specifice serviciului, precum informări, referate, adrese, petiţii şi adeverinţe.

Ultima modificare: 14.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Fostul Institut de Proiectare va fi igienizat şi acoperit cu un mesh

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.