Amenajarea Parcului Alei continua

Amenajarea Parcului Alei continua

Unul dintre obiectivele municipalităţii din acest an a fost restaurarea zonelor cu potenţial turistic ale oraşului prin recondiţionarea mai multor clădiri, parcuri şi monumente cu o valoare istorică şi culturală de o importanţă deosebită pentru conservarea aspectului urbanistic şi promovarea culturii giurgiuvene.
De aceea, Parcul Alei a intrat într-un amplu program de modernizare ce constă în amenajarea foişorului, curăţarea Monumentului Eroilor Francezi, montarea unor panouri pentru grafitti şi restaurarea fostului Monument Sovietic.
Foişorul a fost amenajat prin acoperirea cu învelitoare temporară realizată din benzi din material textil impregnat PVC conceput pentru a-i îmbunătăţi aspectul şi funcţionalitatea. Prin montarea acestui acoperiş cei care vin în parc se pot adăposti de ploaie.
Monumentul dedicat eroilor francezi a fost curăţat de grafitti şi recondiţionat, iar pentru iubitorii de artă stradală în Parcul Alei au fost montate mai multe panouri special amenajate pentru grafitti pe care aceştia se pot exprima în voie, fără a distruge aspectul monumentelor istorice. De asemenea, se pot organiza concursuri realizate de graficieni profesionişti.
Un alt monument recondiţionat din Alei a fost Monumentul Sovietic dedicat eroilor căzuţi în luptă în luna august a anului 1944. Acesta a fost tencuit, zugrăvit şi împrejmuit cu un lanţ de protecţie, iar marmura a fost curăţată.
Amenajarea Parcului Alei va continua prin recondiţionarea altor atracţii pe care acesta le oferă nu doar cetăţenilor municipiului, ci şi turiştilor.

Ultima modificare: 21.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Prima editie a Taberei Internationale “Salvatori din apa”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.