Primăria Giurgiu sprijină proiectele de cercetare demarate de partenerii bulgari

Primăria Giurgiu sprijină proiectele de cercetare demarate de partenerii bulgari

După ce în luna mai, Primăria Municipiului Giurgiu a semnat un Memorandum de Cooperare cu Academia Bulgară de Știinte și ulterior a intermediat colaborarea dintre mediul academic bulgar, Primăria Capitalei și Ministerul de Interne din România, astăzi, la Giurgiu a mai avut loc o nouă întâlnire în acest sens. Edilul șef, Nicolae Barbu, a primit vizita reprezentanților unui consorțiu bulgar din domeniul cercetării-dezvoltării-inovării cărora le-a înmânat o scrisoare de sprijin din partea municipalității, în vederea depunerii unui proiect de cercetare pe programul Horizon 2020 (Programul de cercetare al UE).
La rândul său, primarul municipiului a primit o scrisoare de mulțumire pentru tot suportul oferit reprezentanților bulgari în ultima perioadă, în cazul parteneriatelor din proiectele de cercetare municipiul Giurgiu având calitatea de partener beneficiar al rezultatelor cercetării.
Partenerii din Bulgaria, Institutul de Știință și Tehnologia Metalelor “Acad. A. Balevski” împreună cu Centrul de Hydroaerodynamică – Academia Bulgară de Științe, sunt interesați să depună proiectul Îmbunătățirea securității şi apărării urbane prin utilizarea unui sistem avansat de detecție cu senzori. Obiectivul stabilit este acela de a obține securitatea și protecția eficientă a populației din zonele urbane mari, prin dezvoltarea unui sistem avansat de detecție cu senzori, pentru protecția din punct de vedere fizic și informatic a infrastructurii critice, implicarea Primăriei Municipiului Giurgiu fiind aceea că va deveni membru al Consiliului Consultativ înființat prin acest proiect.
În cadrul scurtei întâlniri de vineri, 18 iulie, edilul șef i-a asigurat pe partenerii bulgari de tot sprijinul și de disponibilitatea municipalității giurgiuvene de a se implica în acest proiect.

Ultima modificare: 18.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Comasarea liceelor tehnologice într-unul singur

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.