Noi spaţii de recreere în Giurgiu

Noi spaţii de recreere în Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu are în vedere pentru perioada următoare amenajarea de spaţii de recreere şi petrecere a timpului liber în mai multe zone ale oraşului, precum şi a unor spaţii special amenajate pentru practicarea unor sporturi de performanţă şi de agrement.

Deoarece interesul pentru sport al giurgiuvenilor este din ce în ce mai mare, dar și pentru că municipiul Giurgiu se mândrește cu sportivi de performanță, în parcul Steaua Dunării se va construi o pistă de atletism.

În acest sens s-au încheiat procedurile de achiziţie publică în urma cărora S.C. ECO VIA SRL a fost desemnată câştigător. Acum se află în curs de elaborare documentaţia tehnico-economică ce constă în realizarea unui studiu de fezabilitate, şi documentaţia tehnică necesară pentru obţinerea autorizaţiei de construire, a proiectului tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie. După întocmirea documentaţiei şi supunerea spre aprobare Consiliului Local, urmează obţinerea autorizaţiei de construire. Apoi se va trece la execuţia efectivă a obiectivului a cărui valoare estimativă este de 600.000 lei, inclusiv TVA.
De asemenea, în cartierele Teatrul de Vară şi Oinac vor fi amenajate alte două parcuri, respectiv terenul în suprafaţă de 1400 mp situat între străzile Baciu şi Uzunu şi parcul situat în vecinătatea Tipografiei.
Aceste zone vor fi recondiţionate prin plantarea de arbori şi arbuşti, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, refacerea aleilor pietonale şi pavarea lor cu dale, asigurarea iluminatului public în sistem fotovoltaic, amenajarea spaţiilor verzi cu gazon şi sistem de irigaţii, dar și dotarea cu mobilier urban: stâlpi ornamentali pentru iluminat, bănci şi coşuri de gunoi.

Ultima modificare: 07.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cupa Pro Lex de fotbal, ediţia I, la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.