Urmări grave cauzate de nedesfăşurarea şedinţei Consiliului Local

Urmări grave cauzate de nedesfăşurarea şedinţei Consiliului Local

Şedinţa ordinară a Consiliului Local, programată pentru astăzi, 16 aprilie, nu a mai avut loc, întrucât nu a fost întrunit cvorumul legal de 50 la sută plus 1. Din cei 20 de consilieri aleşi, doar 10 au fost prezenţi la şedinţă. Consilierii PNL Mirela Ciulacu, Elena Dinu, Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, Gheorghe Gâdea şi Badea Ionuţ au transmis un comunicat prin care şi-au motivat absenţa. Nu au fost prezenţi în sală nici consilierii PP-DD Stanciu Marius Viorel, Ilie Clement şi Velicu Florian, şi nici viceprimarul Liviu Popazu, acesta din urmă aflându-se în concediu.
Amânarea şedinţei a făcut ca o serie de proiecte, măsuri şi evenimente extrem de importante pentru municipiu să fie periclitate. Este cazul Zilelor Municipiului, care nu se pot organiza fără aprobarea în şedinţă a suplimentării bugetului de venituri şi cheltuieli al Centrului Cultural Ion Vinea cu sumele provenite din sponsorizări. Municipalitatea caută în acest moment soluţii pentru ca acest eveniment important pentru giurgiuveni să nu fie anulat.
Primarul Nicolae Barbu a subliniat faptul că lipsa consilierilor a pus în pericol depunerea unor proiecte europene importante. Unul dintre acestea vizează continuarea lucrărilor de consolidare a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, în şedinţa de azi urmând a fi aprobată înaintarea spre evaluare a cererii de finanţare, în cadrul Secţiunii a II-a a, valoarea totală a proiectului, precum şi contribuţia proprie a municipiului. Potrivit adresei transmise în data de 9 aprilie de către Organismul Intermediar ADR Sud Muntenia, nerespectarea termenului de 10 zile lucrătoare pentru depunerea cererii de finanţare va conduce la respingerea proiectului, fără a avea dreptul la contestaţii.
Tot în vederea obţinerii de fonduri europene, în şedinţa de astăzi trebuiau aprobate documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea sistemului de alimentare cu căldură şi apă caldă la mai multe puncte termice din oraş, Acordul de parteneriat cu Grădiniţa „Dumbrava Minunată” în scopul depunerii unui proiect pe teme ecologice, dar şi încheierea unui Memorandum de colaborare cu Academia Bulgară de Ştiinţe.
La acestea, se adaugă acordarea mai multor sprijine financiare cetăţenilor şi asociaţiilor umanitare din municipiu, cum ar fi Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi Hepatită, pentru cofinanţarea unui proiect, Asociaţiei O şansă pentru Viitorul Elevilor Noştri, pentru organizarea Târgului Regional al Firmelor de Exerciţiu „O şansă pentru viitor”, sau Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic, pentru a oferi membrilor săi produse specifice cu ocazia sărbătorilor pascale.
Concluzia primarului Nicolae Barbu în urma acestei şedinţe a fost aceea că, dacă în sport eşti declarat câştigător prin neprezentarea adversarului, în acest caz au avut de pierdut cetăţenii municipiului, care nu vor primi ajutoare financiare în preajma Paştelui, dar şi care nu vor mai putea beneficia de proiecte de anvergură.

Ultima modificare: 16.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul A început Primăvara Culturală Giurgiuveană

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.