Şedinţa AMR la Giurgiu- „Pentru o administraţie publică modernă, responsabilă şi durabilă”

Şedinţa AMR la Giurgiu- „Pentru o administraţie publică modernă, responsabilă şi durabilă”

Primari din mai multe municipii din ţară, dar şi reprezentanţi ai acestora, au fost prezenţi marţi, 1 aprilie, la Giurgiu, pentru a participa la şedinţa Comitetului Director al AMR, „Pentru o administraţie publică modernă, responsabilă şi durabilă”, structură asociativă din care face parte şi municipiul Giurgiu.
În calitate de gazdă, edilul şef, Nicolae Barbu, i-a primit pe invitaţi şi a purtat o serie de discuţii premergătoare şedinţei de lucru, coordonată de preşedintele AMR, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti.
Activitatea deosebită a primarului Nicolae Barbu la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România, dar şi la nivelul municipiului Giurgiu, a fost apreciată de conducerea AMR, la fel şi capacitatea administrativ-organizatorică a municipalităţii giurgiuvene, motive ce au determinat conducerea AMR să organizeze această întâlnire în oraşul nostru.
În urma acestei sedinţe s-au luat câteva hotărâri extrem de importante, discutându-se subiecte precum descentralizarea, preluarea de către municipii a bazelor sportive, a unităţilor spitaliceşti şi de sănătate publică, dar şi a unor unităţi de învăţămant preşcolar, preuniversitar si universitar, acolo unde este cazul, precum şi scurtarea procedurilor privind achiziţiile publice.
De asemenea, s-au dezbătut probleme generate de legislaţia potrivnică, cazul amenzilor ce merg la bugetul de stat şi nu la cel local, dar şi al condamnărilor ce pot fi convertite în muncă în folosul comunității, cu caracter educativ şi practic pentru comunitatea respectivă.
Întâlnirile AMR sunt periodice, lunare sau trimestriale, în funcţie de problematica pe care o are de discutat. Prin tematica pe care o abordează, grăbesc rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunităţile locale.

Ultima modificare: 02.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Anunț privind întreruperea furnizării de apă potabilă

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.