Organizaţia “Germania spune NU uciderii animalelor” doreşte să sprijine municipalitatea în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

Organizaţia “Germania spune NU uciderii animalelor” doreşte să sprijine municipalitatea în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

După ce la ei in țară problema câinilor vagabonzi a fost rezolvată demult, nemții de la organizația “Germania spune NU uciderii animalelor” au venit și la Giurgiu pentru a se implica în rezolvarea acestei situaţii. Reprezentanta acestui ONG, Irene Berens, s-a întâlnit sâmbătă, 5 aprilie, cu administratorul public al municipiului, Emil Gabriel Vucă, dar și cu angajatii de la Giurgiu Servicii Locale, societate ce are în gestiune problema câinilor fără stăpân.
În ciuda eforturilor făcute de administraţia locală pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, începând cu înființarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân și continuând cu elaborarea şi aprobarea unui regulament în acest sens, numărul animalelor de pe stradă rămâne în continuare destul de mare. Aflând de situaţia de la Giurgiu, Irene Berens a solicitat o discuție cu Executivul Primăriei, participând aşadar la o discuţie cu administratorul public al municipiului.„Nimeni la Giurgiu nu vrea să omoare câinii. Este adevărat că legea de acum permite eutanasierea câinilor. Insă legea permite, dar nu și obligă. Eutanasierea se poate face în anumite cazuri, expres stipulate în lege, spre exemplu în momentul în care devin agresivi, nu pot fi stăpâniți sau nu pot fi tratați de anumite boli.” a ținut să precizeze Emil Vucă, administrator public al municipiului.
După ce i-au fost prezentate datele concrete referitoare la situaţia câinilor fără stăpân din Giurigu, Irene Berens a transmis municipalității că organizația pe care o reprezintă poate contribui la sterilizarea animalelor, prin asigurarea persoanului calificat, dar și a materialelor și a medicamentelor necesare. „Suntem o organizație mare care se ocupă cu protecția animalelor, atât pe plan național, în Germania, cât și internațional și avem în principal de-a face cu animale de pe stradă, dar și cu programe care se referă la castrarea acestora. În Germania, dar și în plan internațional am observat că în România există probleme cu acești câini vagabonzi. Dorim să vă punem la dispoziție experiența noastră, cunoștințele și puterea noastră financiară în sensul reducerii efective și de lungă durată a numărului câinilor vagabonzi. Germania și România sunt țări membre UE şi această apartenență a ambelor țări la organismul de tip UE este o bază importantă pentru crearea și intensificarea cadrului de colaborare între cele două țări. Vrem să devenim activi aici, în sensul rezolvării problemei și al imaginii către public” a afirmat Irene Berens.
Întâlnirea din sala de şedintă a fost continuată pe teren, la ţarcul de câini, acolo unde Irene a transmis reprezentanţilor municipalităţii că ia în calcul şi varianta modernizării și a extinderii adăpostului ce găzduieşte în prezent peste 300 de patrupede.

Ultima modificare: 08.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 2.600 de puieţi de salcâm vor fi plantaţi mâine, pe Canalul Plantelor

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.