Delegaţie de tineri din Cipru şi Grecia la Giurgiu, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul “Youth in Action”

Delegaţie de tineri din Cipru şi Grecia la Giurgiu, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul “Youth in Action”

Primăria Municipiului Giurgiu a găzduit astăzi, 18 aprilie, vizita unei delegaţii româno-greco-cipriote în cadrul unui proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune. “TABU” este titlul proiectului ce are drept obiective principale dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri, cultivarea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, dar şi cunoaşterea şi evitarea riscurilor la care se expun tinerii când au o viaţă sexuală neprotejată, începând de la avorturi, boli cu transmitere sexuală, şi până la depresie şi izolare.
Delegaţia alcătuită din 32 de tineri din România, Grecia şi Cipru, însoţiţi de Creţu Georgiana, preşedinta Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu, Irina Gruia, preşedinta Asociaţiei Bolnavilor de Cancer din Craiova, şi reprezentanţi ai asociaţiilor din Cipru şi Grecia, va rămâne la Giurgiu până pe 25 aprilie, timp în care vor derula diferite activităţi ce îi va ajuta să atingă obiectivele proiectului.
În cuvântul de bun venit, primarul Nicolae Barbu a ţinut să mulţumească preşedintei Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită din Giurgiu şi celorlalţi membri ai echipei pentru frumoasa iniţiativă, asigurându-i de întreg sprijinul municipalităţii. Totodată, i-a felicitat pe tinerii implicaţi în proiect pentru nobilele calităţi de voluntariat şi într-ajutorare cultivate de la o vârstă atât de fragedă.
Preşedinta Asociaţiei Bolnavilor de Cancer din Craiova a propus ca miercuri, 23 aprilie, să aibă loc tot la sala de consiliu o masă rotundă, pentru a putea împărtăşi şi celorlalţi tineri ceea ce au lucrat împreună.
Edilul Nicolae Barbu a stabilit ca ora acestei întâlniri să fie 15,00, după slujba religioasă dedicată Sf. Gheorghe, patronului spiritual al oraşului, şi întâlnirea oficială cu invitaţii de Zilele Municipiului, şi le-a adresat totodată invitaţia de a lua parte la manifestările dedicate acestui eveniment şi de a se bucura ospitalitatea şi bucătăria tradiţională giurgiuveană.

Ultima modificare: 18.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu l-a felicitat astăzi pe prefectul de la Ruse, cu ocazia împlinirii a 59 de ani

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.