Astăzi, 10 martie, au fost reluate lucrările de consolidare la Liceul Maiorescu

Astăzi, 10 martie, au fost reluate lucrările de consolidare la Liceul Maiorescu

Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Giurgiu, ai conducerii Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”, ai firmei de construcţie care a câştigat licitaţia, respectiv SC TC Construct SRL, cei ai Asociaţiei “Pro Maiorescu”, profesori, elevi, dar şi alţi giurgiuveni interesaţi de soarta acestui liceu de prestigiu, cu toţii au luat parte astăzi, 10 martie, la evenimentul ce a marcat reînceperea lucrărilor la acest obiectiv.

Reuniţi în faţa intrării principale a Colegiului, participanţii, atât gazdele cât şi oaspeţii, au asistat la o slujbă religioasă, urmată de discursurile celor implicaţi direct în acest proiect. Primul care a luat cuvântul a fost primarul municipiului, Nicolae Barbu. Edilul şef a făcut o istorie a ceea ce s-a petrecut în ultima perioadă, legat de licitaţia pentru Maiorescu, dar s-a arătat încrezător că la începerea anului şcolar 2014-2015, şantierul se va închide şi lucrarea va fi finalizată. “Sperăm că orgoliile nu-şi mai găsesc locul, că nu mai există întârzieri, că apele s-au liniştit şi că în şase luni proiectul va fi gata”, a declarat Nicolae Barbu.

Înaintea semnării contractului şi directorul liceului, doamna Mirela Delea, a adresat câteva cuvinte de mulţumire tuturor celor care au depus eforturi pentru ca astăzi să se dea ordinul de începere a lucrărilor, în special Executivului Primăriei. Nelipsit de la activităţile liceului, şi fostul director şi profesor Ion Dincă s-a declarat bucuros de acest moment, la fel şi constructorul, Constantin Telehoi, reprezentantul TC Construct, cel care a spus că angajaţii vor da toată atenţia cuvenită acestui monument istoric şi că vor lucra într-un ritm susţinut pentru ca totul să fie gata la toamnă.

Acţiunea de astăzi a fost urmată de o vizită în liceu, acolo unde lucrătorii deja se apucaseră de treabă, urmând ca lucrările de consolidare să fie gata în termenul stabilit prin contract. Valoarea totală a lucrării, de circa 28 de miliarde de lei vechi fără TVA, va fi suportată integral de Primăria Municipiului Giurgiu şi va achitată în termen de patru ani.

Ultima modificare: 10.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Spectacol de teatru omagial dedicat zilei de 8 martie- Ziua Femeii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.