Conferinţa de presă din 26 februarie 2014

Conferinţa de presă din 26 februarie 2014

După ce a mai dat câteva detalii despre profilul persoanei care tergiversează finalizarea lucrărilor de consolidare la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, subliniind încă o dată că îi va dezvălui numele doar în cazul în care acesta va contesta licitaţia în instanţă, primarul Nicolae Barbu a adus în atenţia jurnaliştilor locali în cadrul conferinţei de presă de ieri, 26 februarie 2014, câteva aspecte legate de administraţia locală. Unul dintre acestea vizează ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, edilul şef precizând că nu-şi explică de ce persoanele îndreptăţite nu s-au prezentat pentru a-şi ridica alimentele. Pentru a scurta distanţa până la locul de depozitare, municipalitatea a mutat alimentele de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială la Cantina de Ajutor Social, din strada Tineretului, însă chiar şi în aceste condiţii tot au mai rămas 973 de persoane care nu au venit să ia produsele. Având în vedere că legea obligă autorităţile să distribuie alimentele care mai au o lună până la expirare, municipalitatea a fost nevoită să meargă din casă în casă şi să întocmească liste suplimentare pentru a termina stocurile de alimente. În urma acestui demers, au mai rămas în jur de 300 de persoane cărora municipalitatea trebuie să le distribuie alimentele până pe data de 15 martie, când este termenul limită.
La capitolul întâlniri cu investitorii străini, primarul Nicolae Barbu a precizat că a avut o întâlnire cu un investitor iranian care doreşte să deschidă la Giurgiu o fabrică de confecţii pentru care va fi nevoie de 150 de muncitori calificaţi. Edilul a subliniat încă o dată necesitatea preluării la Giurgiu a proiectului HONTERUS, implementat cu succes la Braşov, prin care elevii sunt motivaţi să se înscrie la şcolile profesionale, în sensul că primesc lunar patru milioane lei vechi şi fac practică în procent de 40 la sută în primul an şi 60 la sută în anul următor la diferite firme, care ulterior îi va şi angaja.
Edilul le-a vorbit jurnaliştilor şi despre o întâlnire avută în aceeaşi zi cu reprezentanţii municipalităţii Ruse în cadrul căreia i s-a propus încheierea unui parteneriat pentru realizarea unui proiect de monitorizare a persoanelor cu probleme cardiace. Pentru aprobarea acestui parteneriat, săptămâna viitoare consilierii locali vor fi convocaţi în şedinţă extraordinară.
Întrebat de numărul eutanasierilor efectuate de la aprobarea normelor de aplicare a legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, primarul Nicolae Barbu a specificat că nu atât de multe cât ar fi fost nevoie. Edilul a adăugat că, deşi legea i-ar fi permis ca din cei 416 câini prezenţi în adăpost să eutanasieze 400, a preferat să facă mai întâi demersuri pentru a facilita şi mediatiza varianta adopţiilor directe sau la distanţă, şi să eutanasieze pentru început câinii bolnavi sau cei agresivi.

Ultima modificare: 27.02.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Seara Lampioanelor de Dragobete, primită cu bucurie de giurgiuveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.