Bilantul anului 2013 si ganduri pentru 2014, în ultima conferinta de presă din acest an a edilului șef

Bilantul anului 2013 si ganduri pentru 2014, în ultima conferinta de presă din acest an a edilului șef

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a întâlnit ieri, 18 decembrie, cu reprezentanții presei locale, în ultima conferință de presă din acest an. La ceasul bilanțului, edilul șef a ținut să precizeze că nu a fost un an ușor, dar că a încercat să îți ducă la îndeplinire articolele prevăzute în contractul cu cetățeanul și în plus, să acorde o atenție deosebită atragerii de fonduri europene, chiar și la finalul exercițiului bugetar 2007-2013. În acest context, primarul municipiului a amintit despre proiectele europene depuse sau câștigate de către administrația locală, atât în calitate de lider, cât și de partener.
Este vorba aici despre proiectul de realizare a unei piețe de gross de pește, cu o valoare de 1,6 milioane de euro, de construire a unui centru trimodal de transport, în Zona Liberă, proiect de circa 15 milioane de euro, dar și de construirea unui incubator de afaceri, proiect de circa 400.000 de euro, pentru susținerea tinerilor întreprinzători. În plus, pe POSDRU, sunt despuse alte trei proiecte și împreună cu Consiliul Județean a mai fost câștigat un proiect informatic de 1.6 milioane de euro. La capitolul promovare turistică, municipalitatea a obținut recent o finanţare de 630.000 de lei pentru realizarea unui Centru Național de Informare şi Promovare Turistică.
Primarul Nicolae Barbu a declarat în conferința de presă de miercuri că pentru dezvoltarea urbană a orașului se va baza în continuare pe varianta atragerii de fonduri europene, în contextul în care bugetul local lunar ajunge doar la plata ratelor împrumuturilor contractate de Primăria Giurgiu, în anii anteriori. “Lunar am plătit rate de 11 miliarde și jumătate de lei vechi, iar în 2014 vom plăti 12 miliarde și jumătate și nu este deloc simplu”, a spus Barbu.
Cât privește anul 2014, din punct de vedere financiar, va fi destul de dificil pentru administrația locală, și în afara cheltuielilor prevăzute, municipalitatea trebuie să asigure 25% din suma destinată plății indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor însoțitorilor, respectiv 15 miliarde de lei vechi. În ciuda dificultăților de ordin economic, primarul Nicolae Barbu s-a arătat încrezător în perioada ce va urma.
La finalul întâlnirii cu jurnaliștii locali, edilul șef le-a mulțumit pentru sprijinul acordat în acest an și a ciocnit cu aceștia o cupă de șampanie.

Ultima modificare: 19.12.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sirenele din oraş vor fi testate mâine, între 10.00 şi 12.00

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.