La Giurgiu ar putea fi construit, cu sprijin UNESCO şi cu bani europeni,un Palat al Identităţii Europene

La Giurgiu ar putea fi construit, cu sprijin UNESCO şi cu bani europeni,un Palat al Identităţii Europene

Ieri, la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, a avut loc o vizită importantă ce s-ar putea materializa prin realizarea unui obiectiv cultural de amploare, sub egida UNESCO. Mai exact, edilul şef Nicolae Barbu a discutat cu Anca Dumitrescu, reprezentantă a sectorului cultural de la Paris, din cadrul UNESCO şi cu Daniela Popescu, preşedintele Federaţiei Române a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO despre un proiect ambiţios.
Concret, prin implementarea acestui proiect, municipiul Giurgiu ar putea deveni un important centru cultural în România şi, peste ani, în Europa, fiind vorba despre construirea şi punerea în funcţiune a unui Palat al Identităţii Europene, în imediata apropiere a Cetăţii lui Mircea cel Bătrân. Conceptul modern ar putea să ia naştere în urma unui concurs european de idei, lansat de Primăria Giurgiu, competiţie ce va reuni idei inovative în materie de arhitectură, dar şi de promovare a culturii. Şi, pentru că municipalitatea are deja un proiect de promovare a obiectivelor culturale materiale din Giurgiu (Cetatea lui Mircea cel Bătrân, Turnul Ceasornicului, Schitul Sf. Nicolae etc.) ce include şi modernizarea şi restaurarea cetăţii, edilul şef le-a indicat invitatelor, pe hartă, unde ar putea fi realizat acest centru cultural. Primarul Nicolae Barbu le-a explicat şi care este gândirea Executivului Primăriei în ceea ce priveşte modernizarea şi valorificarea zonei, din punct de vedere cultural şi de agrement. Invitatele au vizitat ulterior zona, urmând să discute pe marginea acestui subiect şi pe viitor să perfecteze punerea în aplicare a proiectului îndrăzneţ.

Ultima modificare: 17.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit pentru stabilirea Planului de Deszăpezire în sezonul rece 2013-2014

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.