Familiile si persoanele singure cu venituri reduse pot incepe depunerea dosarelor

Familiile si persoanele singure cu venituri reduse pot incepe depunerea dosarelor

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează în această iarnă energia termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, lemne sau cărbuni, pot începe depunerea dosarelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sezonul rece 2013-2014.

Direcţia de Asistenţă Socială a primit ieri de la Tipografie formularele cererilor-declaraţii pe proprie răspundere şi în aceeaşi zi a început distribuirea acestora la asociaţiile de proprietari. Dosarul va cuprinde cererea-declaraţie pe proprie răspundere completată, însoţită de o serie de documente doveditoare privind veniturile familiei sau a persoanei singure din luna anterioară depunerii cererii, componenţa familiei, calitatea de titular al ajutorului etc.

În lista bunurilor ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi a acordării ajutorului social se numără: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti, autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei, suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

Cererile pentru încălzirea cu energie electrică, lemne sau cărbuni se ridică de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, iar cele pentru încălzirea cu energia termică în sistem centralizat şi gaze naturale, de la asociaţiile de proprietari. Pentru primirea ajutorului de încălzire pe toată perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014), cererile însoţite de documentele justificative trebuie depuse până la data de 20 noiembrie 2013.

Ultima modificare: 22.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Lucrările la noile locuri de joacă din municipiul Giurgiu se apropie de final

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.