Distribuirea ajutoarelor alimentare de la comunitatea europeană

Distribuirea ajutoarelor alimentare de la comunitatea europeană

Circa 6.400 de persoane din municipiul Giurgiu trebuie să primească anul acesta, conform legii, ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. De la debutul acestui program, în doar câteva săptămâni, aproape 4.100 de beneficiari s-au prezentat deja la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Giurgiu Nord, pentru a-şi ridica produsele. Surprinzator, deşi au venituri reduse, foarte puţini şomeri înscrişi pe liste au fost să îşi primească ajutoarele, respectiv 10%, în timp ce procentul pensionarilor se ridică la circa 80%.
Conform conducerii DAS Giurgiu, în acest an, distribuirea ajutoarelor alimentare de la comunitatea europeană se desfăşoară mai bine decât în 2012, atunci când municipalitatea a decis să vină în sprijinul beneficiarilor, prin înfiinţarea unui alt punct de ridicare a produselor la sediul Cantinei de Ajutor Social.
În prezent, beneficiarii din municipiul Giurgiu pot ridica şapte din cele nouă produse, respectiv făina, uleiul, zahărul, roşiile în bulion, mierea, pastele făinoase şi zacusca, carnea în conservă şi mălaiul nefiind încă pe stoc. Şi pentru că, la această dată, nu se mai formează cozi la ridicarea acestor alimente, toţi beneficiarii care ştiu că se află pe listă, se pot prezenta la DAS pentru a-şi ridica alimentele, fără să mai ţină cont de organizarea în ordine alfabetică.

Ultima modificare: 03.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.