Persoanele cu venituri mici vor primi de la Consiliul Local ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sezonul rece 2013-2014

Persoanele cu venituri mici vor primi de la Consiliul Local ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sezonul rece 2013-2014

Veste bună pentru persoanele cu venituri mici care nu-şi pot plăti facturile de energie termică, dar şi cele care nu primesc căldură din cauza rău platnicilor de pe scară! Pentru sezonul rece 2013-2014 municipalitatea va acorda persoanelor vulnerabile ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică din bugetul local, în completarea celor de la bugetul de stat, în funcţie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau ale persoanei singure.
Măsura are ca bază legală art. 7 alin. 2 lit. b din O.U.G. nr. 70/2011, modificată prin O.G. nr. 27/27.08.2013, care prevede că, pentru sprijinirea populaţiei în perioada sezonului rece, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda subvenţii lunare pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei şi/sau ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, în completarea celor acordate de la bugetul de stat.
În cea mai recentă conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu anunţa că procentul subvenţiei pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei va rămâne în continuare de 20%.
În ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzirea cu energie termică, edilul şi-a exprimat speranţa că acordarea acestuia va rezolva şi problema rău platnicilor, din cauza cărora au de suferit şi cei care îşi plătesc la timp facturile: „Ca o noutate faţă de anii anteriori, vom acorda şi un ajutor de încălzire către persoanele vulnerabile. Aceste persoane vulnerabile primesc ajutor de încălzire de la stat, vom acorda şi de la Consiliul Local ajutor de încălzire şi să sperăm că aşa vom rezolva şi problema celor care sunt buni platnici. Într-un bloc unde sunt patru-cinci persoane vulnerabile care nu îşi plătesc căldura, repercusiuni suportă toţi locatarii blocului respectiv, fiindcă GEP vine şi opreşte căldura pe toată scara”.

Ultima modificare: 27.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Implicare activă a comunităţii giurgiuvene în campania de curăţenie „Let’s Do It, Romania!”- 2013

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.