In curand, cei care nu-si platesc amenzile de circulatie în termen de 30 zile vor ramane fara permis

In curand, cei care nu-si platesc amenzile de circulatie în termen de 30 zile vor ramane fara permis

Modificările la Ordonanţa nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, supuse dezbaterii de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ar putea ajuta foarte mult bugetele locale.
“Dacă acest proiect de ordonanţă va fi aprobat de Guvern, cu siguranţă va exista mai multă disciplină în trafic, dar şi mai multă disciplină fiscală. Chiar dacă amenzile de circulaţie nu sunt datorii fiscale în accepţiunea Codului Fiscal, bugetele locale primesc astfel un ajutor nesperat privind creanţele foarte mari pe care administraţiile publice le au de recuperat de la contribuabilii care au greşit în trafic“ a precizat directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Laurenţiu Ţintea.
De asemenea, noile reglementări mai prevăd că în cazul amenzilor contravenţionale, plângerea formulată de contribuabil către instanţe nu suspendă executarea sancţiunii amenzii.
”Procese verbale de contravenţie ajung în cele din urmă la direcţiile locale de impozite şi taxe, pentru a fi puse în executare. O mare parte dintre aceste amenzi erau contestate, motiv pentru care executarea silită era amânată până la pronunţarea definitivă şi irevocabilă a unei sentinţe. Acesta este de altfel unul dintre principalele motive pentru care sumele de recuperat ating niveluri foarte mari” a precizat Laurențiu Țintea

Numai la Giurgiu, în evidenţa Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale există la această dată un număr de 28.435 contribuabili cu amenzi de circulaţie în valoare totală de 7.278.580 lei.
Chiar dacă încasările din amenzi au înregistrat în ultimul an o creştere semnificativă, mai rămâne mult de recuperat din amenzile neîncasate, pe care Poliţia Română le transmite spre executare şi încasare inspectorilor fiscali ai DITL Giurgiu.

Ultima modificare: 20.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Weekend dedicat „Saptamanii Europene a Mobilitatii” la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.