Anul scolar 2013-2014 va incepe, la Giurgiu, in conditii bune

Anul scolar 2013-2014 va incepe, la Giurgiu, in conditii bune

Pentru a se asigura că toate unitățile de învâțământ din municipiu sunt pregatite să își primească elevii mâine, 16 septembrie, edilul șef, Nicolae Barbu, a făcut vineri o vizită de lucru prin grădinițele, școlile și liceele giurgiuvene. Primarul municipiului a constatat cu acest prilej că, pe alocuri, sunt necesare investiții serioase, cum ar fi cazul sălii de sport de la liceul ”Nicolae Catojan”, sau că la mai multe școli ar fi recomandată schimbarea parchetului, modernizarea și repararea tâmplăriei, dar în general, toate unitățile de învâțământ din Giurgiu își pot primi elevii în condiții bune. Acesta a mers la pas prin școlile, grădinițele și liceele giurgiuvene, alături de specialiști din cadrul Primăriei, dorind să vadă la fața locului cum au fost cheltuiți banii municipalității, dar și ce eforturi proprii fac directorii acestor unități.
Dincolo de investițiile consistente de circa 11 miliarde de lei vechi, numai în acest an, în infrastructura școlară, mai sunt așadar necesare achiziții, lucrări de reparații și modernizare, dar și schimbări la capitolul educațional. Astfel, la școla nr.3 se ia în calcul o reorganizare și repararea acoperișului, la Liceul Tehnologic, primarul Nicolae Barbu a discutat despre o posibilă reprofilare, în funcție de cerințele de pe piața muncii, la Liceul ”Nicolae Cartojan” se dorește refacerea completă a sălii de sport, iar la Școala Nr. 6, sunt necesare reparații la sistemul de încălzire.
Concluzia finală este că în fiecare școală ar mai fi necesare investiții, dar că peste tot, cursurile se pot desfășura în condiții bune în anul școlar 2013-2014, toate având autorizație de funcționare. Urmează ca și în anii viitori, municipalitatea să investească sume importante în modernizarea unităților de învățământ giurgiuvene.

Ultima modificare: 15.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul de construire în municipiu a unei pieţe de gross de peşte

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.