A inceput „Saptamana Europeana a Mobilitatii”

A inceput „Saptamana Europeana a Mobilitatii”

Astăzi, 16 septembrie 2013, debutează „Săptămâna Europeană a Mobilităţii – 16-22 septembrie 2013”, eveniment iniţiat de Uniunea Europeană în scopul sensibilizării cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.
Anul acesta campania se desfăşoară sub sloganul „Clean Air – it’s your move”(“Aerul curat – este în puterea ta!”) şi se concentrează pe promovarea mobilităţii şi ameliorarea sănătăţii populaţiei prin folosirea bicicletei, a mersului pe jos şi a mijloacelor de transport în comun.
Cetăţenii giurgiuveni sunt invitaţi să se implice în activităţi care promovează moduri alternative de transport şi reduc utilizarea automobilelor personale şi, totodată, să ia parte la cele două acţiuni organizate de municipalitate pentru a marca evenimentul.
Este vorba despre Parada ambarcaţiunilor din Giurgiu, în data de21 septembrie, începând cu ora9,00, pe canalul Sf. Gheorghe, ce are drept scop nu doar aducerea în atenţia publicului a frumuseţii acestor ambarcaţiuni, ci şi evidenţierea beneficiilor aduse de sport, mişcare în aer liber, într-un cadru natural cât mai puţin poluat, şi despre marşul cu participarea masivă a cetăţenilor oraşului, de la cel mai mic, la cel mai mare, pe jos sau cu bicicleta, rolele etc., în data de 22 septembrie, în intervalul orar 9,30 – 12,30. Startul pentru marş va fi dat din parcarea Kaufland, iar punctul terminus va fi în Piaţa Unirii, în faţa Teatrului „Tudor Vianu”.

Ultima modificare: 16.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Anul scolar 2013-2014 va incepe, la Giurgiu, in conditii bune

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.