Municipiul Giurgiu are, începând de ieri, alţi doi cetăţeni de onoare

Municipiul Giurgiu are, începând de ieri, alţi doi cetăţeni de onoare

Consilierii locali ai municipiului Giurgiu au aprobat în şedinţa ordinară a lunii august, desfăşurată ieri, conferirea titlului de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu” dirijorului Marin Ghiocel (post-mortem) şi marelui sportiv Narciz Coman.
În primul caz, propunea a venit din partea artiştilor Steliana Sima şi Constantin Măgureanu, în referatul anexat proiectului de hotârâre fiind argumentată această iniţiativă prin faptul că maestrul Marin Ghiocel a contribuit, prin prodigioasa sa activitate, la susţinerea şi dezvoltarea folclorului autentic românesc. Despre viaţa şi cariera dirijorului a vorbit în şedinţa de joi, 29 august, directorul Centrului Cultural “Ion Vinea”, Virgil Peţanca. Marin Ghiocel s-a născut în anul 1944 în localitatea Frăteşti, iar după ce a condus orchestra de folclor “Doina Giurgiului”, cu care a reprezentat folclorul vlăscean prin toate periplurile sale prin ţară, a reuşit până la sfârşitul vieţii sale să îmbine tradiţiile din toate regiunile folclorice ale zonei de sud a României.
Cel de-al doilea “Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu”, sportivul Narciz Coman s-a născut la 5 noiembrie 1946 în Giurgiu, la 12 ani fiind legitimat la Olimpia Giurgiu. A apărat în poarta formaţiilor UTA, FC Argeş, Dinamo, Steaua, SC Bacău, CS Târgovişte, Dunărea Giurgiu dar şi în cea a echipei naţionale de fotbal a României. În anul 1978, giurgiuveanul a fost declarat cel mai bun fotbalist al anului, fiind primul portar român care a primit această distincţie. Maestru al sportului, Narciz Coman a fost decorat cu medalia Meritul Sportiv clasa a III-a şi apare în Enciclopedia personalităţilor din România.
Sportivul a primit felicitări pentru întreaga sa carieră, în cadrul şedinţei ordinare de ieri, edilul şef, Nicolae Barbu, înmânându-i acestuia placheta de onoare dar şi un buchet de trandafiri.

Ultima modificare: 30.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Giurgiu aferentă lunii august

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.