Lucrări de investiţii la unităţile de învăţământ din municipiu

Lucrări de investiţii la unităţile de învăţământ din municipiu

În conferinţa de presă de miercuri, 21 august, primarul Nicolae Barbu a abordat, printre alte subiecte aduse în atenţia jurnaliştilor, şi tema investiţiilor în şcolile şi grădiniţele din municipiu.
Edilul şef a menţionat că anul trecut municipalitatea a făcut investiţii în sistemul de învăţământ de aproape opt miliarde de lei vechi, incluzând refacerea a două grădiniţe, construirea unei grădiniţe noi şi dotarea acesteia cu tot ce trebuie, precum şi renovarea unei şcoli.
Valoarea investiţiilor pentru anul în curs se ridică la 10-11 miliarde lei vechi. Acestea au inclus şi refacerea sălii de sport de la Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” şi a celei de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”. În prezent municipalitatea execută lucrări de reparaţii capitale la Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, unde intenţionează să realizeze şi dotarea cu mobilier. „Căutăm surse ca să dotăm grădiniţa şi cu mobilier, fiindcă e păcat ca la o construcţie reparată şi renovată, când este vorba de dotări, să pui nişte pătuţuri din acelea din fier. Să vedem de unde găsim surse financiare, pentru că am găsit prevedere legală pentru dotarea cu mobilier. Pentru unităţi de învăţământ, unităţi spitaliceşti şi alte tipuri de genul acesta, cu destinaţie socială, legea permite achiziţia de mobilier. Sper ca până la începutul anului şcolar şi această grădiniţă să-şi primească aşa cum trebuie copiii”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Şi la Grădiniţa Scufiţa Roşie se fac lucrări de investiţii de aproape trei miliarde jumătate de lei vechi. Se reface în totalitate corpul din spate, cu bucătărie, sală de mese, bloc alimentar, dependinţe sociale, spălătorie, urmând ca la anul să fie renovată şi partea din faţă, incluzând şi dotarea cu mobilier. „Nu am avut posibilitatea, nici tehnic, nici financiar, să refacem grădiniţa în totalitate, dar la anul veţi vedea o altă grădiniţă Scufiţa Roşie”, a adăugat edilul Nicolae Barbu.
În plus, municipalitatea va efectua şi alte lucrări de reparaţii la unităţile de învăţământ din municipiu, cum ar fi refacerea hidroizolaţiei la Grădiniţa cu program prelungit „Prichindeii” şi la Liceul Tehnologic „Ion Barbu”, refacerea a cinci săli de clasă de la acelaşi liceu etc.

Ultima modificare: 23.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Alte cupluri de proaspat casatoriti au participat ieri la actiunea de plantari de mesteceni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.