Primăria Giurgiu este parteneră în cadrul unui proiect destinat pieţei muncii

Primăria Giurgiu este parteneră în cadrul unui proiect destinat pieţei muncii

Aşa cum a declarat în mai multe ocazii, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, este interesat să-i suţină pe tinerii care nu au un loc de muncă, dar şi să deţină o radiografie clară despre cum arată piaţa cererii şi a ofertei. Edilul şef a făcut referire la acest proiect şi astăzi, 10 iulie, în cadrul conferinţei de presă, declarând că tinerii giurgiuveni trebuie să obţină calificări profesionale în domeniile cerute pe piaţa muncii, existând angajatori în Giurgiu care sunt nevoiţi să importe forţă de muncă.
În acest context, Primăria Municipiului Giurgiu este parteneră în cadrul unui proiect european înaintat spre evaluare, denumit “Intervenţii integrate pe piaţa muncii pentru a doua şansă”, din cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea destinată municipiului nostru este de circa 660.000 de lei, din care aproximativ 633.000 de lei, sumă nerambursabilă.
Prin acest proiect se doreşte o informare clară asupra forţei de muncă cerute pe piaţă, dar şi asupra celei deja existente, sondajul final urmând să ajungă la Ministerul Educaţiei pentru o posibilă schimbare a programei şcolare, după cum a spus primarul Nicolae Barbu. “E necesar să se ştie care sunt calificările necesare în oraş, pentru a-i specializa pe tineri în aceste domenii şi pentru a nu mai scoate bucătari şi frizeri pe bandă rulantă”, a conchis edilul şef care a spus că rezultatul proiectului va fi înaintat şi investitorilor interesaţi să cunoască de ce fel de forţă de muncă dispune municipiul.

Ultima modificare: 10.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Elevii “de zece” din Giurgiu vor fi prezenți diseară la “Sinteza Zilei”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.