A început strângerea câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiu

A început strângerea câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiu

După ce a fost obţinută şi ultima autorizaţie din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, astăzi, 6 iunie 2013, un echipaj al societăţii comerciale Giurgiu Servicii Locale S.A. a demarat acţiunea de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului.

Câinii capturaţi de către echipele de hingheri vor fi transportaţi la adăpostul de lângă Canalul Plantelor, unde vor fi examinaţi medical şi li se va oferi hrană. După ce sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi antirabic, câinii sănătoşi pot fi revendicaţi sau adoptaţi fără perceperea vreunei taxe, iar cei care nu sunt revendicaţi vor fi îngrijiţi în adăposturi până când vor fi adoptaţi. Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Giurgiu, aprobat în şedinţa ordinară din 1 aprilie 2013, doar câinii bolnavi cronic şi incurabil vor fi eutanasiaţi.

După cum a declarat într-o recentă conferinţă de presă primarul Nicolae Barbu, primii câini ce vor ajunge în adăpost vor fi cei nesterilizaţi, cei bolnavi şi cei consideraţi periculoşi. Pentru cei care doresc să adopte un patruped, primarul Nicolae Barbu a declarat că se pregăteşte o procedură de adopţie care să garanteze că animalul nu va ajunge din nou în stradă.

Strângerea câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiu este o acţiune oportună şi necesară, având în vedere multele plângeri din ultima perioadă ale cetăţenilor municipiului şi nu numai, legat de agresivitatea patrupedelor. Cea mai recentă sesizare de acest gen vine din partea unui cetăţean olandez, atacat de o haită de câini la intrarea în Giurgiu dinspre Bulgaria, a cărui scrisoare o anexăm.

Ultima modificare: 06.06.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Acord de parteneriat între Primăria Giurgiu şi Asociaţia „Viitorul în Zori” pentru implicarea în proiectul „Let’s Do It, Romania!”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.