Ministerul Transporturilor a transmis un răspuns oficial privind sistarea transporturilor pe ruta Giurgiu – Grădiştea

Ministerul Transporturilor a transmis un răspuns oficial privind sistarea transporturilor pe ruta Giurgiu – Grădiştea

În urma adresei transmise de către primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători, din cadrul Ministerului Transporturilor, în data de 11 aprilie 2013, prin care era semnalată sistarea transportului de călători din Gara Giurgiu Oraș, pe ruta Giurgiu- Grădiştea, Primăria Municipiului Giurgiu a primit recent o înştiinţare.

Adresa respectivă face referire la luarea unor măsuri de eliminare a pierderilor operaţionale de către CFR Călători, dar şi de reducere a cheltuielilor prin identificarea serviciilor de transport feroviar care provoacă deficit financiar. În acest context, secţia Giurgiu – Grădiştea, aşa cum se justifică în adresa respectivă, înregistrează o pierdere financiară lunară semnificativă, la care se adaugă şi neonorarea obligaţiilor financiare restante faţă de CFR Călători, rezultate din contractul de acces pe infrastructură.

În acest context, răspunsul înaintat Primăriei Municipiului Giurgiu, de către conducerea CFR Călători, oferă informaţii cu privire la prevederile legale în acest caz, fondurile necesare subvenţiilor pentru serviciile cuprinse în pachetul minim social în transportul feroviar, putând fi alocate din bugetul Ministerului Transporturilor şi / sau bugetelor locale. “Având în vedere că există prevedere legală pentru acordarea subvenţiilor necesare transportului feroviar de călători de interes regional de la bugetele locale, în situaţia în care autorităţile locale ar fi dorit acest lucru, se putea relua operarea trenurilor de călători pe secţia Giurgiu – Grădiştea, numai în condiţii de echilibru bugetar, prin acordarea de subvenţii necesare de la bugetele locale”, a conchis Valentin Dorobanţu, directorul general CFR Călători, în adresa înaintată Primăriei Municipiului Giurgiu.

Ultima modificare: 07.05.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul primariului municipiului Giurgiu, NICOLAE BARBU, adresat cetăţenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.