Întâlnire de lucru la Giurgiu în cadrul proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”

Întâlnire de lucru la Giurgiu în cadrul proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”

Vineri, 26 aprilie 2013, în sala de şedinţe a Consiliului Local, a avut loc o întâlnire de lucru a echipelor de implementare a proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, derulat de municipalităţile Giurgiu şi Ruse, în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013.

Între participanţi s-au numărat domnul viceprimar Alexandru Vladu, omologul acestuia de la Ruse, dl. Dimitar Nakov, precum şi echipa comună româno-bulgară de implementare a proiectului.

În cadrul întâlnirii au fost analizate progresele făcute în ultima lună în derularea proiectului, precum şi paşii pe care ambele municipalităţi trebuie să îi întreprindă în perioada următoare. De asemenea, au fost stabilite de comun acord la nivel de specialişti locaţiile unde vor fi montate camerele de monitorizare a circulaţiei şi panourile de informare. La Giurgiu, acestea vor fi amplasate în zona Vămii, la sensul giratoriu de la Spitalul Judeţean şi, dacă se va aproba, la sensul giratoriu de la Steaua Dunării.

Prin acest proiect Primăria Giurgiu va realiza reabilitarea a două segmente de drum care leagă zona de frontieră cu centrul oraşului, precum şi două sensuri giratorii pe acest traseu, iar Primăria Ruse va reamenaja, consolida şi înfrumuseţa bulevardul Tutracan şi va reabilita anumite utilităţi din perimetrul respectiv.

Pentru municipalitatea Giurgiu, proiectul se află în faza de demarare a procedurii de achiziţie publică a lucrărilor. Următoarea şedinţă lunară stabilită în cadrul proiectului va avea loc la Ruse, în data de 16 mai.

Ultima modificare: 29.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Consiliul Local al Tinerilor s-a întrunit ieri în prima ședință de lucru

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.