A început “Primăvara culturală giurgiuveană”

A început “Primăvara culturală giurgiuveană”

Eveniment cu tradiţie în municipiul Giurgiu, “Primăvara culturală giurgiuveană”, programată anual pentru luna aprilie, reuneşte şi la ediţia din 2013 o paletă largă de evenimente culturale şi educaţionale.

Organizată şi în acest an de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Giurgiu, prin Centrul Cultural “Ion Vinea”, “Primăvara culturală giurgiuveană” a debutat pe 3 aprilie, cu o seară de teatru susţinută de trupa de tineri „Ex toto corde” şi se va încheia luni, 29 aprilie.

În acest interval, Ateneul “Nicolae Bălănescu”, Central Cultural “Ion Vinea”, Galeriile de Artă “Silvia Grosu Jelescu”, dar şi Parcul Alei sau Pieţele Tricolorului şi Turnului vor găzdui spectacole de muzică şi dans, concerte camerale, expoziţii, seri de film românesc, de operă, de teatru sau acţiuni de creaţie plastică.

Săptămâna viitoare, începând de luni, seria evenimentelor organizate sub egida „Primăverii Culturale Giurgiuvene”, va cuprinde un concert cameral, programat de la ora 19.00, la Ateneul “Nicolae Bălănescu”. Marţi, miercuri şi joi este rândul filmului românesc să-i atragă pe giurgiuveni în sala mare a Centrului Cultural “Ion Vinea”.

Astfel, în a doua zi a săptămânii, de la ora 18.00 va rula filmul “Occident”, iar de la ora 20.00 este programat câştigătorul premiului “Ursul de argint” de la Berlin – “Poziţia copilului”. Miercuri, 10 aprilie, “Zilele filmului românesc” continuă cu pelicula “Amintiri din epoca de aur”, de la ora 18.00, iar de la ora 20.00 va rula filmul “Domestic”. Joi, 11 aprilie de la ora 18.00, respectiv ora 20.00, vor rula în aceeaşi locaţie “Bună! Ce faci?” şi “După dealuri”. Săptămâna viitoare se va încheia cu o acţiune de creaţie plastică româno-bulgară, la Galeriile de Artă, la ora 10.00, duminică, 14 aprilie. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, giurgiuvenii sunt aşteptaţi la Ateneul “Nicolae Bălănescu”, la Festivalul “Lumină din lumină”.

Ultima modificare: 07.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Marcaje rutiere, curăţare spaţii verzi şi lucrări de plombare şi reparare trotuare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.