Proiectul “Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport” se află în plină desfăşurare

Proiectul “Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport” se află în plină desfăşurare

Primăria Municipiului Giurgiu derulează în această perioadă un important proiect transfrontalier cu finanţare europeană, în parteneriat cu Primăria din Ruse, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013.

În cadrul acestui proiect, ieri, 18 martie, la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră din Călăraşi, viceprimarul Alexandru Vladu a semnat un act adiţionat care permite anumite modificări în bugetul proiectului intrat deja în linie dreaptă. Astăzi, 19 martie firma însărcinată cu realizarea proiectului tehnic a predat această documentaţie referitoare inclusiv la detaliile de execuţie.

Conform coordonatorului acestui proiect, Mirela Popazu, următoarea etapă este legată de demararea procedurii de achiziţie publică a execuţiei lucrărilor de construcţie. Dacă procedura decurge normal, conform prevederilor legale, contractul de execuţie lucrări va fi semnat în această vară, sau la începutul toamnei.

Reamintim că acest proiect denumit „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, a început în vara anului trecut şi se va finaliza în 2015. Valoarea totală se ridică la circa 7.770.000 de euro, din care totalul cheltuielilor eligibile este de aproximativ 6.790.000 de euro. Repartizarea acestor cheltuieli presupune distribuirea a circa 5.526.000 de euro Primăriei Ruse, liderul de proiect şi a aproape 1.264.000 de euro Primăriei Giurgiu.Suma alocată municipiului Giurgiu este suportată în proporţie de 84,46% de Fondul European de Dezvoltare Regională, de 12,54% de la bugetul de stat şi doar de 3% din contribuţia proprie a municipalităţii.

Rezultatele concrete ale acestui proiect, în municipiul Giurgiu, fac referire la reabilitarea unor segmente de drum ce leagă centrul oraşului de zona de frontieră,în lungime totală de 2.411 m, precum şi realizarea a două sensuri giratorii pe acest traseu, unul în zona complexului Sârguinţa, iar celălalt la Abator.

Ultima modificare: 19.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Gropile şi lucrările de pe domeniul public din municipiu au fost inventariate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.