O parte din giurgiuvenii care au restanţe la plata obligaţiilor fiscale pot cere eşalonarea lor

O parte din giurgiuvenii care au restanţe la plata obligaţiilor fiscale pot cere eşalonarea lor

Pentru că eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale restante reprezintă una dintre facilităţile fiscale agreate şi încurajate de legislaţia fiscală din România, această variantă a fost propusă şi consilierilor locali ai municipiului Giurgiu. Astfel, la ultima şedinţă ordinară desfăşurată joi, 28 februarie, a fost aprobat un proiect de hotărâre ce prevede tocmai posibilitatea ca anumite persoane fizice şi juridice care au datorii restante la plata obligaţiilor fiscale să apeleze la procedura de eşalonare.

Conform acestui proiect, eşalonare se aplică contribuabililor, persoane fizice şi juridice, pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 5 ani şi pentru obligaţii fiscale mai mari de 1.500 de lei, dar care nu reprezintă amenzi de orice fel, ci doar impozite.

Cei care vor să beneficieze de această procedură trebuie să aibă depuse declaraţiile fiscale, să deţină capacitatea financiară de plată în perioada eşalonării, să aibă constituită garanţie, să nu se confrunte cu procedura de insolvenţă şi să nu se afle în dizolvare.

Prin eşalonarea de plată a acestor restanţe se doreşte îmbunătăţirea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor. Conform statisticilor prezentate de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, cuantumul obligaţiilor fiscale restante datorate bugetului local până la finele anului trecut, este de circa 22.270.000 de lei. Din această sumă, peste 6.600.000 de lei provin de la persoane fizice şi restul de aproximativ 15.660.000 de lei sunt de la persoanele juridice.

Ultima modificare: 03.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Parcul Alei a căpătat o nouă imagine de 1 Martie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.