Vizita primarul din Inglostadt la Giurgiu- un prim pas spre o colaborare de succes

Vizita primarul din Inglostadt la Giurgiu- un prim pas spre o colaborare de succes

Primarul oraşului Ingolstadt din Germania, dr.Alfred Lehmann a vizitat astăzi Primăria municipiului Giurgiu, după ce acesta a fost prezent ieri la Bucureşti, la o întâlnire cu edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Delegaţia oficialului german, din care au făcut parte şi secretarul general al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Eric Bartha, dar şi directorul Direcţiei de Afaceri Externe şi Protocol din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, Cătălin Grosu a fost invitată la o întâlnire cu autorităţile publice locale, cei ai mediului de afaceri giurgiuvean dar şi ai presei giurgiuvene.

Întâlnirea găzduită în sala de şedinte a Consiliului Local a fost deschisă de edilul oraşului, Nicolae Barbu, cel care s-a declarat onorat de prezenţa la Giurgiu a omologului său din Ingolstadt, împreună cu care poate stabili strategii de atragere a fondurilor europene.

Pentru ca oaspeţii să se familiarizeze cu profilul investiţional al municipiulului dar şi al Euroregiunii Giurgiu-Ruse, Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu a făcut o scurtă prezentare a Materplanului realizat în urma unui proiect european, cu vecinii bulgari. Au luat cuvântul în cadrul întâlnirii şi directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Dănuţ Ofiţeru dar şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac, ambii vorbind despre potenţialul economic al oraşului dar şi despre oportunităţile de finanţare cu bani europeni.

Un discurs încurajator cu privire la relaţiile de colaborare dintre cele două administraţii a fost şi cel al secretarul general al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Eric Bartha. Acesta l-a invitat pe edilul municipiului să înfiinţeze la Giurgiu un birou al Dunării în cadrul căruia să activeze un consiliu consultativ care să gândească proiecte şi strategii de dezvoltare, dar şi să devină ulterior membru al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.

Cuvântul de final al acestei întâlniri protocolare i-a revenit invitatului, primarul din Ingolstadt, dr.Alfred Lehmann care a lansat invitaţia partenerilor români de a vizita oraşul pe care îl admisnitrează dar şi de a gândi împreună proiecte europene, la care germanii să fie parteneri, în contextul în care ei au accesul limitat la banii europeni datorită faptului că au un grad mare de dezvoltare. Întâlnirea s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între cei doi primari, delegaţia primarului din Ingolstadt fiind invitată ulterior să viziteze o serie de obiective de interes pentru dezvoltarea de proiecte comune.

Ultima modificare: 07.02.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul din Inglostadt va vizita mâine municipiul Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.