Vizita de lucru a Ambasadorul Chinei în România, Huo Yuzhen în municipiul Giurgiu

Vizita de lucru a Ambasadorul Chinei în România, Huo Yuzhen în municipiul Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu a primit astăzi, 20 februarie 2013, vizita Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, însoţită de o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ambasadei, dar şi ai Camerei de Comerţ România-China.

Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen a fost primită în jurul orei 11.00 de către primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o întâlnire privată, după care în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru. Au luat parte membri ai administraţiei locale, cei ai mediului de afaceri, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor interesaţi să susţină parteneriate în domeniul economic.

Întâlnirea a fost deschisă de către edilul municipiului, care a declarat că Giurgiu are nevoie de investiţii pentru crearea de locuri de muncă în toate domeniile de activitate şi că, în acest context, consideră oportună vizita doamnei Ambasador, care va face cunoscute intenţiile municipalităţii, în rândul oamenilor de afaceri chinezi.

Pentru toţi cei prezenţi Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu, a făcut o scurtă prezentare a Masterplanului realizat în urma unui proiect european, cu municipalitatea din Ruse. De asemenea şi reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu şi cei ai Zonei Libere au luat cuvântul şi au vorbit despre societăţile pe care le administrează, în timp ce preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac şi-a exprimat disponibilitatea de a-i sprijini pe posibilii investitori chinezi, care ar alege să dezvolte afaceri la Giurgiu.

Plăcut impresionată de prezentarea Masterplanului, dar şi de părerea bună pe care i-a împărtăşit-o despre autorităţile şi angajaţii din Giurgiu chiar un investitor chinez care a deschis o fabrică în municipiu, Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, a declarat că va depune eforturi concrete pentru a stabili relaţii de colaborare economice între statul român şi cel chinez şi între regiunile chineze şi oraşul nostru.

Din agenda de lucru a vizitei oficialului chinez la Giurgiu fac parte şi o serie de vizite pe teren, planificate atât pentru astăzi, cât şi pentru mâine, 21 februarie, în Zona Liberă Giurgiu, dar şi la fabrici şi societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Giurgiu.

Întâlnirea din sala de şedinţe s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen.

Ultima modificare: 20.02.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Clubul Rotary Danubius Giurgiu vine din nou în sprijinul municipalităţii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.