Ajutor de înmormântare de circa 670 de lei din partea Primăriei Giurgiu

Ajutor de înmormântare de circa 670 de lei din partea Primăriei Giurgiu

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu posibilităţi materiale reduse, pentru care costurile unei înmormântări reprezintă un adevărat efort financiar, Primăria municipiului Giurgiu a decis recent acordarea unui ajutor de înmormântare. Cuantumul acestuia se ridică la circa 670 de lei, reprezentând 30% din valoarea ajutorului de deces prevăzut în cazul pensionarilor, stabilit de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Conform legislaţiei în vigoare, primarii au posibilitatea de a dispune ca o parte din cheltuielile cu înmormântarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor social, să fie asigurate din fondurile alocate pentru plata ajutorului social. Având în vedere această oportunitate, Consiliul Local Giurgiu a decis în ultima şedinţă ordinară, din data de 31 ianuarie, să acorde ajutoare băneşti de înmormântare giurgiuvenilor singuri, beneficiarilor de ajutor social, sau persoanelor care la data decesului proveneau din familii beneficiare de ajutor social.

Persoanele interesate să primească acest ajutor, de circa 670 de lei, trebuie să depună la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Giurgiu Nord, un dosar care să cuprindă o serie de documente, precum şi dovezi privind suportarea cheltuielilor de înmormântare, în termen de 30 de zile calendaristice de la data decesului persoanei pentru care se solicită ajutorul.

Ultima modificare: 15.02.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Al doilea pas spre construirea unei pieţe de gross de peşte în Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.