Modificări ale nivelului taxelor pentru unele servicii prestate de instituţiile publice

Modificări ale nivelului taxelor pentru unele servicii prestate de instituţiile publice

În Monitorul Oficial nr. 898/28 decembrie 2012, partea I, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 1309/27 decembrie 2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu 2013. Astfel, de la 1 ianuarie 2013, HG 956/2009 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu 2010 se abrogă.

Conform noii hotărâri, taxa pentru înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a schimbării numelui se modifică de la 11, la 15 lei, iar cea pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate pentru cetăţenii români, eliberarea sau prelungirea valabilităţii actelor de identitate pentru cetăţenii străini şi pentru persoanele fără cetăţenie, precum şi înscrierea menţiunilor privind schimbarea domiciliului sau reşedinţei cetăţenilor români creşte de la 4 la 5 lei.

În schimb, pentru înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a desfacerii căsătoriei, pentru transcrierea, la cerere, în registrele de stare civilă române, a actelor de stare civilă întocmite de autorităţile străine, pentru reconstituirea şi întocmirea ulterioară a actelor de stare civilă, precum şi pentru eliberarea altor certificate de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate, persoanele în cauză vor plăti taxe mai mici, acestea diminuându-se de la 4 la 2 lei.

Ultima modificare: 08.01.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, cu ocazia Zilei Sfântului Ioan Botezătorul

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.