Centrul Cultural “Ion Vinea” se află în plin proces de reabilitare a faţadei şi a acoperişului

Centrul Cultural “Ion Vinea” se află în plin proces de reabilitare a faţadei şi a acoperişului

În urma neplăcutelor incidente de anul trecut, când bucăţi din decoraţiunile exterioare de la capitelurile coloanelor adosate de pe faţada principală a Centrului Cultural “Ion Vinea” s-au prăbuşit, accidentând o persoană, conducerea instituţiei a transmis o înştiinţare Primăriei municipiului Giurgiu prin care a informat administraţia locală despre starea de deteriorare a clădirii.

Astfel că, încă din luna decembrie a anului trecut, municipalitatea a apelat la o echipă de experţi din Bucureşti pentru a stabili cu exactitate starea în care se află faţada clădirii, dar şi care sunt măsurile urgente ce trebuie luate. În consecinţă, împreună cu angajaţii de specialitate ai Primăriei Giurgiu s-a luat decizia de a se reface finisajele exterioare ale clădirii, după ce urmau să fie soluţionate problemele structurii. Aşadar, cele două straturi de tencuială au fost înlăturate pentru a se vedea stadiul fisurilor, stabilindu-se că acestea nu au evoluat de la ultima consolidare executată în 1994. Urmează ca în perioada imediat următoare, lucrările la faţadă se fie executate de o firmă specializată în clădiri cu statut de monument istoric. În funcţie şi de starea vremii acestea vor fi încheiate în primăvara acestui an.

În paralel şi acoperişul clădirii a suferit îmbunătăţiri după ce s-a constatat că varianta adoptată la ultima consolidare nu a fost una ideală, din cauza faptului că a permis acumularea de apă, determinând infiltrarea ei în interior. Prin urmare s-a optat pentru o altă opţiune, cu o structură diferită, care să permită captarea apei prin burlane şi colectarea ei în rigole perimetrale.

Întreaga investiţie cuprinsă într-un proiect de evaluare seismică a structurii de rezistenţă a clădirii Centrului Cultural „Ion Vinea” precum şi de intervenţie urgentă constând în repararea acoperişului şi a decoraţiunilor faţadei este suportată de administraţia locală, valorând circa 340.000 de lei.

Ultima modificare: 22.01.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul O nouă trecere de pietoni va fi reamenajată

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.