Situaţia cererilor depuse de giurgiuveni pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei

Situaţia cererilor depuse de giurgiuveni pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei

În conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece şi Hotărârea de Guvern nr. 920/2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 70/201, până la data de 20 noiembrie 2012 au fost depuse un număr de 4442 cereri şi declaraţii pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, dintre care 2886 sunt cereri pentru încălzirea cu energie termică, 90 sunt cereri pentru încălzirea cu gaze naturale şi 1476 pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Cu excepţia a două cereri, toate celelalte solicitări au fost aprobate, prin dispoziţii ale primarului, pentru perioada noiembrie 2012 – martie 2013.

Cuantumul ajutorului lunar pentru fiecare beneficiar – familie sau persoană singură – se stabileşte în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau persoană singură.

Imediat ce instituţia plătitoare (Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu) va primi fondurile necesare, persoanele care au depus cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, respectiv lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se vor putea prezenta la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială pentru a-şi ridica banii. Pentru beneficiarii ajutorului de încălzire cu energie termică în sistem centralizat, contravaloarea în lei a procentelor mai sus menţionate se scade din totalul facturii, prin asociaţiile de proprietari.

Lista cu persoanele ale căror cereri au fost aprobate, precum şi programarea acestora pe litere urmează să fie publicate la avizierele Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu şi Primăriei Municipiului Giurgiu, dar şi pe site-ul Primăriei – www.primariagiurgiu.ro.

Ultima modificare: 12.12.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Utilajele de deszăpezire sunt în alertă maximă

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.